Avantajele monitorizarii campaniilor tale de promovare online

9 februarie 2017 | Autor: | Posted in Afaceri, Internet, SEO

Traim in ceea ce specialistii numesc “era Big Data”. Cresc din ce in ce mai mult capacitatile de a strange si folosi cantitati din ce in ce mai mari de date. Ce inseamna asta pentru magazinul tau online ?

 1. Inseamna ca poti vedea rezultatele eforturilor tale de promovare si prezentei virtuale a magazinului tau online.
 2. Iti poti da seama ce le place si ce nu le place clientilor tai.
 3. Poti alcatui profile pentru clientii tai bazate pe datele pe care le primesti.

Prin monitorizarea si raportarea traficului catre, pe si dinspre magazinul tau online, ai capacitatea de a lua decizii bazate pe date, cifre si statistici reale.

Ce instrumente sunt disponibile?

 1. Google Analytics.  Google pune la dispozitie un instrument de masurare a traficului care ofera diverse tipuri de date, de la numarul de pagini vizualizate de utilizatori si timpul petrecut in magazinul tau online pana la cele mai eficiente pagini si actiunile facute de acestia.
 2. Instrumente de monitorizare Social Media. Astazi exista la dispozitie instrumente care masoara implicarea (engagementul) in Social Media. Astfel, exista instrumente specifice retelelor de socializare individuale (Facebook Insights, de exemplu), cat si instrumente exterioare specializate.
 3. Monitorizare email marketing. Serviciile de email marketing vin, de obicei, la pachet cu propriile instrumente de monitorizare a activitatilor si rezultatelor asociate.
 4. Rezultate ale activitatii de PR online. In cazul comunicatelor tale de presa online, publicarea acestora pe site-urile dedicate este primul indicator al eficientei acestora. In urmatoarea etapa, intervin instrumente de monitorizare a traficului asociate linkului pe care il trimiti prin acele comunicate de presa.
 5. Instrumente din terte parti. In functie de buget si preferinte, ai la dispozitie diverse instrumente de monitorizare si raportare a traficului si rezultatelor campaniilor tale de promovare.

Instrumentele exista. Ceea ce face ca acestea sa capete valoare este interpretarea datelor furnizate.

 

Beneficiile monitorizarii

 1. Afli eficienta eforturilor tale de marketing. Datele te vor ajuta sa afli inclusiv costurile achizitiei unui client si profitul pentru campania ta de promovare.
 2. Afli de unde vine traficul spre magazinul tau online si de ce. De unde vin vizitatorii magazinului tau online ? Vin dinspre o retea de socializare ? Vin de pe Google ? Ce anume le-a placut ? Dupa ce afli aceste lucruri iti poti concentra eforturile catre canalele de promovare care au functionat pentru tine.
 3. Afli ce place si ce nu le place vizitatorilor tai.
 4. Afli cum poti optimiza eforturile tale de marketing si promovare. Deci datele arata ca vizitatorii tai raspund pozitiv la semnalele din motoarele de cautare, de exemplu. Asta poate constitui un semn pentru alocarea mai multor resurse in acea directie – valabil pentru orice alt canal de promovare.
 5. Ajungi sa iti cunosti clientii. Datele iti ofera informatii pretioase despre clientii tai: ce varste au, de unde afla despre magazinul tau online, ce comportament de cumparare au, ce produse achizitioneaza cel mai des.
Sharing is caring
Share

Autor:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns