Baza de machiaj si avantajele aplicarii ei

1 august 2018 | Autor: | Posted in Pentru Femei

Unul dintre cele mai importante produse cosmetice, care are un rol extrem de important in realizarea unui machiaj de exceptie si reuseste sa pregateasca tenul pentru cosmeticele ce vor urma sa fie aplicate, dar care reuseste si sa reduca anumite afectiuni ale tenului, precum petele pigmentare, roseate sau porii mariti, este primer-ul, cunoscut si sub denumirea  unei baze pentru machiaj .

Aceasta baza de machiaj actioneaza in mod vizibil asupra tenului, devenind o bariera intre ten si restul produselor cosmetice ce urmeaza a fi aplicate.

In zilele noastre, baza de machiaj a ajuns sa fie o necesitate si are un rol crucial in rezistenta unui machiaj, deoarece reuseste cu succes sa mentina sub control sebumul, care este de fapt cel mai mare dusman al unui machiaj rezistent si de calitate.

Care este rolul bazei de machiaj?

Baza de machiaj are ca si rol principal uniformizarea tenului, dar si hidratarea acestuia, astfel incat fondul de ten sa fie aplicat in cele mai bune conditii si sa nu i se compromita aspectul.

De asemenea, acestea au rolul de a creste rezistenta machiajelor si de a proteja tenul de diversi alergeni sau factori nocivi din mediul extern.

Bazele de machiaj contin diverse ingrediente care ajuta foarte mult in hidratarea tenului , iar acelea care au in compozitie silicon, sunt potrivite acelor tenuri sensibile sau care au diverse probleme cauzate de alergii, caci acestea functioneaza foarte bine ca o bariera intre piele si produsele de machiaj ce urmeaza a fi aplicate.

Totodata, acele baze de machiaj cu silicon au posibilitatea de a estompa liniile fine si ridurile de expresie, de a miscora porii dilatati si de a ascunde cicatricile. In urma aplicarii bazei de machiaj, tenul este netezit si se reuseste o aplicare mult mai precisa a celorlalte produse cosmetice, precum sunt fondul de ten, fardurile,  pudra sau blush-ul.

Cat de utila este baza de machiaj pentru tenul gras?

Baza de machiaj este ideala pentru a fi folosita de catre femeile cu tenul gras, caci aceasta reuseste sa netezeasca suprafata tenului si sa creeze acea bariera intre ten si restul produselor cosmetice.

Aceste produse nu au in compozitie parfum sau diverse uleiuri, si vin sub forma unui gel care permite o aplicare foarte usoara, astfel incat fondul de ten este aplicat cu usurinta si este controlat si excesul de sebum.

Anumite modele de baze de machiaj reusesc sa fie absorbite imediat si pastreaza in cea mai buna stare machiajul, pentru o perioada cat mai mare de timp.

De asemenea, acestea au posibilitatea de a ascunde anumite semne post acneice, dar si ridurile fine sau porii deschisi, tenul fiind hidratat foarte bine.

Care sunt cele mai mari avantaje ale folosirii primer-ului?

Exista foarte multe motive pentru care este recomandat sa folosesti o baza de machiaj, insa cele mai importante dintre acestea sunt:

  • Reuseste sa ofere foarte multa rezistenta machiajului, indiferent de tipul de piele
  • Este o baza de machiaj care reuseste sa netezeasca pielea si sa ajute restul produselor cosmetice ce sunt aplicate sa adere mai bine, iar tenul sa arate mai sanatos, mai tanar si mai natural
  • Crema hidratatnta folosita inaintea bazei de machiaj reuseste sa inmoaie pielea, insa baza de machiaj ii ofera fermitate
  • Estompeaza porii deschisi si reuseste sa ofere un aspect de portelan tenului
  • Nu permite tenului sa straluceasca, iar acest lucru face ca machiajul sa nu aiba nevoie de retusuri o perioada mare de timp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sharing is caring
Share

Autor:

This author has published 9 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns