Ce bijuterii purtau femeile anilor ’40 si cum au influentat moda actuala?

4 mai 2018 | Autor: | Posted in Pentru Femei

Cu siguranta admiri hainele si accesoriile vremurilor trecute, daca esti pasionata de moda si istorie sau pur si simplu nostalgica. Dar moda anilor ‘40 nu este atat de izolata in istorie pe cat am putea crede. Aceasta a influentat multe detalii ale bijuteriilor pe care le purtam in prezent.

Moda anilor ‘40 a fost puternic influentata de razboi si de restrictiile pe care acesta le-a provocat in randul productiei de haine si bijuterii. Hainele au devenit mai serioase si simple, deoarece majoritatea detaliilor care le ofereau un aspect feminin, precum pliuri, buzunare, nasturi, au fost interzise. Asa ca femeile au fost nevoite sa isi accesorize tinutele cu bijuterii pentru a se simti mai feminine.

Un alt factor care a influentat femeile au fost revistele, dintre care multe aveau printuri color. Acestea infatisau femei in tinute vesele, colorate, care sa distraga atentia cititoarelor de la vremurile tulburi. Datorita popularizarii accesoriilor colorate in randul revistelor, a crescut cererea de bijuterii in culori vibrante.

Cele mai populare bijuterii ale anilor `40

Din cauza razboiului, metalele erau extrem de rare, dar argintul inca era disponibil, asa ca bijuteriile din acest metal pretios erau extrem de populare. Bijuteriile din argint erau singura alternativa daca iti doreai bijuterii pretioase. Daca iti doreai bijuterii pretioase aurii, singura alternativa de pe piata consta vermeilul, argint placat cu aur.

Cele mai populare bijuterii pretioase din vermeil ale vremii erau create de Marcel Boucher. Acestea aveau infatisau animale sau aveau motive botanice sau abstracte. Acesta avea numeroase piese incrustate cu pietre, precum un colier din argint placat cu aur de dimensiuni mari sau o perechile sale de cercei in forma de pasari.
In anii ’40 nu disparuse inca moda perlelor si a margelelor, asa ca sofisticatul colier din argint cu perle inca era la moda. De asemenea, fiind la moda culorile vii, popularitatea colierelor din margele colorate, de dimensiuni mari, a crescut.

Chiar daca erau la moda accesoriile de dimensiuni mari, de cele mai multe ori doamnele si domnisoarele trebuiau sa aleaga daca doreau sa poarte cercei sau brose. De cele mai multe ori, acestea alegeau brosele, pentru a putea orna hainele mult prea simple.

In anii `40 inelele nu erau in centrul atentiei. De cele mai multe ori, li se ofereau cadou fetitelor un inel din argint incrustat cu piatra potrivita zilei lor de nastere sau gravate cu initialele. Acestea le purtau pana la casatorie si de atunci purtau verigheta.

Bijuteriile fara pietre sau metale pretioase au inceput sa fie mult mai populare datorita vedetelor care le purtau mult mai des si a preturilor avantajoase. Asa ca bijuteriile din materiale necoventionale pana in acel moment, precum lemn sau plastic, au devenit extrem de populare.

Daca vrei sa recreezi o tinuta a anilor `40 sau sa ii oferi tinutei tale un pic de istorie, atunci alege sa iti completezi tinuta cu bijuterii din argint sau bijuterii colorate. O brosa inspirata din fauna sau flora, un colier din perle sau o bratara cu charmuri iti va completa tinuta perfect.

Sharing is caring
Share

Autor:

This author has published 7 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns