Ce domenii sa-mi cumpar?

10 septembrie 2015 | Autor: | Posted in Internet

Ai intrat de curand in domeniul online si te-ai decis sa-ti cumperi un domeniu, dar nu stii ce TLD sa alegi? Ai vrea un .ro dar nu ai certitudinea ca ce se vinde azi e valabil si maine – se stie deja ca cei de la RoTLD vor sa platesti o taxa anuala, nu se mai vand pe viata. Iata cateva sfaturi si cateva mituri despre numele unui domeniu.

Ce domenii sa-mi cumpar ?

Multi au impesia ca daca iti cumperi un domeniu info acesta este mai slab decat un com sau org, de exemplu. Acesta este un mit, diferenta este ca in primul an platesti mai putin pentru inregistrare, apoi revii la normal. Asta daca le cumperi sa zicem de la Godaddy. Cu ce este mai prejos WebZone.Info decat acelasi domeniu pe com? Cu nimic, acelasi site, acelasi nume – poate chiar mai bine daca site-ul este informativ. Pana la urma asta a fost ideea la inceput, pe com sa avem site-uri comerciale, pe info cele informative si tot asa.

Evident ca un TLD ro spune de la inceput ca este vorba despre un site din Romania. Va dau un exemplu – ProTv ro si com, cautati voi si vedeti despre ce vorbesc. Parerea mea, luati ce credeti ca va place mai mult cum suna, ce va reprezinta cel mai bine proiectul. Nu esti sigur ca merge? Ia-ti un info, apoi daca e liber la anul si com, faci redirect si renunti la info, ramai cu .com, dar daca nu merge, vinde primul site sau pur si simplu renunta la el!

 

Sharing is caring
Share

Autor:

This author has published 93 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns