Content Writer – o profesie buna

10 septembrie 2015 | Autor: | Posted in Dezvoltare Personala, SEO

Lucrurile au inceput sa se schimbe deja in ceea ce priveste continutul site-urilor, concurenta este din ce in ce mai mare, firmele de SEO se inmultesc ca ciupercile dupa ploaie, deci e nevoie de continut pentru site-uri. Sa scrii articole contra cost (adica sa fii content writer) a devenit deja o profesie, multi dintre cei ce practica aceasta meserie castigand ceva bani din continutul scris pentru site-uri. Evident, unii castiga mai mult, altii mai putin, asa e viata – nu e intotdeauna asa cum ne dorim sau visam.

Content Writer profesionist

Cat de greu este sa scrii articole contra cost? Nu ai sa stii pana nu ai sa incerci, eu am facut treaba asta timp de 10 ani si cred ca am macar experienta necesara pentru a discuta despre asta, desi multi spun ca scriu destul de bine. Am scris pe nise diverse, imi aduc aminte de o serie de 20 sau 30 de articole despre jaluzele, stateam cu notebook-ul sub nuc si scriam, erau articole de peste 1000 de cuvinte, iar cei 10 euro incasati pe articol ma faceau sa ma simt “zeu”. Era in vremea cand primeai cativa euro – 3 sau 4 ca sa postezi un articol pe blogul tau. Acum lucrurile s-au cam inversat, toti vor sa le scrii articole de cativa euro, in schimb un articol costa de la 6 sau 7 euro in sus. Evident depinde de blog, iar daca vrei oferta mea pentru WebZone – lasa-mi un mesaj.

Cat poate castiga un content writer? Intrebare capcana, caci depinde si de client dar si de tine, cat de mult poti scrie intr-o zi? Poti scrie 10 articole pe zi? Ok, si la 1 sau 2 euro pe articol poti ajunge deci la 300 sau 600 de euro pe luna! Cam asta e pragul zic eu, daca nu cumva stii o metoda de a scrie atat de bine, incat atat clientii cat si cititorii sa fie in “limba” dupa tine!

 

Sharing is caring
Share

Autor:

This author has published 93 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comentarii (2)

 1. Adi

  Și eu am reînceput de curând să mă ocup de content writing și încă mai caut 2-3 clienți cât să câștig 8-10 euro pe zi.

  • admin

   Rabdare si perseverenta, altfel nu faci nimic. Ajunge sa faci bine la 1 sau 2, care sa te recomande mai departe si ai rezolvat problema.
   Si din cate am vazut pana acum cand o sa inceapa sa vina comenzile, nu o sa mai faci fata 🙂

Lasă un răspuns