Cum îți protejezi pantofii de ciclism (și picioarele)

1 august 2018 | Autor: | Posted in Sport

Atunci când pleci cu bicicleta pe un traseu mai lung iar vremea nu este una tocmai favorabilă, o soluție bună pentru a-ți proteja pantofii și de a-ți menține picioarele uscate sunt husele de protecție special create pentru acest lucru.

Atunci când pedalezi pe ploaie sau pe vreme rece, picioarele sunt cele mai expuse la frig și umezeazlă. Dacă te uzi la picioare ori dacă acestea îți îngheață îți va fi imposibil să continui cursa, dar riști și să te îmbolnăvești destul de tare. Poți evita cu ușurință aceste neplăceri dacă investești într-o husă specială pentru pantofi.

Cum arată o husă pentru pantofi

Husele sau protecțiile pentru pantofi, așa cum le vei mai întâlni în ofertele magazinelor, sunt în general grupate pe sezoane, materiale și finisaje, așa că ai de unde alege o pereche care să-ți îndeplinească toate nevoile.

Acestea sunt confecționate din naylon, neopren sau materiale impermeabile de tipul Gore-Tex și se mulează foarte bine pe pantof, astfel încât să nu te incomodeze în timpul pedalării. În plus, acestea au o ”fereastră” pe talpă, astfel încât să poți fixa pantoful de pedale. Majoritatea acestor huse se prind în partea de sus cu un sistem de tip velcro, astfel încât să nu alunece de pe picior.

În funcție de brand și funcționalitățile extra, precum benzile reflectorizante, acestea pot fi mai ieftine sau mai scumpe, deci depinde de bugetul tău ce tip de protecție vei alege în cele din urmă.

Când ar trebui să porți husa pentru pantofi?

Așa cum spuneam și mai sus, acestea te protejează atât de apă cât și de frig sau vânt. Sunt ideale atunci când mergi pe trasee mai lungi sau atunci când știi că vei sta încălțat toată ziua cu pantofii de ciclism (concursuri, prezentări, etc).

De asemenea, la fel de utile sunt aceste protecții și atunci când mergi cu bicicleta la serviciu. Cu siguranță nu ai vrea să stai cu pantofii uzi toată ziua, așa că lasă jena la o parte și dotează-te cu un astfel de echipament.

De ce spun să lași jena la o parte?

Pentru că mulți consideră aceste protecții nu foarte aspectuoase sau bărbătești, în sensul că mai bine stai să înduri frig și apă la picioare decât să fii luat în râs că te protejezi precum o femeie. Dar un singur lucru trebuie să știi în acest caz: dacă prietenii tăi sau partenerii de traseu fac astfel de glume și afirmații, atunci nu ești în grupul potrivit.

În final, dacă chiar nu te simți confortabil cu astfel de protecții pentru pantofi, poți opta pentru șosetele impermeabile. Ai în vedere însă că acestea sunt mai groase decât cele obișnuite și pantofii ar putea să te strângă.

Ideal ar fi ca atunci când cumperi pantofi de ciclism să nu îi iei prea ficși, pentru cazul în care vei purta astfel de șosete, dar și pentru a sta cât mai confortabil în ei.

Sharing is caring
Share

Autor:

This author has published 14 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns