Cum să faci din marketing o investiție profitabilă

11 iunie 2018 | Autor: | Posted in Internet

Clienții reprezintă sursa ta de venit așa că este logic că trebuie să investești în strategii de marketing care să îi atragă, să îi convertească, dar să îi și păstreze. Dar cum faci ca investiția în acest domeniu să merite și să obții rezultatele scontate?

În primul rând, înainte de a investi efectiv în marketing, trebuie să îți faci propriul plan de bătaie. Unde te afli acum și unde vrei să ajungi? Cu ce mijloace vrei să ajungi acolo unde ți-ai propus și cât ești dispus să plătești pentru acestea? Iată doar câteva întrebări la care trebuie să îți răspunzi înainte de a porni pe acest drum.

Referitor la planul de marketing online în sine, iată ce trebuie să ai în vedere pentru a profita din plin de investiția făcută.

1. Nu te gândi doar la satisfacția clienților

Oricât de ciudat ar suna asta, trebuie să știi că nu trebuie să satisfaci nevoile tuturor clienților tăi. De ce spun asta? Pentru că unii clienți pot fi mai ușor de mulțumit, în așa fel încât să menții profitabilitatea la cote optime, în timp ce alții sunt mai greu de mulțumit, iar asta îți poate afecta profitul.

De exemplu, unii clienți pot fi mulțumiți atunci când cumpără un produs de calitate la preț de talcioc. Dar pe tine cum te afectează asta? Poți să scazi atât de mult din preț (și acesta este doar un exemplu) astfel încât să asiguri satisfacția acestui tip de client? Evident că nu, deci atunci când urmărești satifacția clienților trebuie să ții cont și de felul în care asta îți afectează profitul.

2. Orientează-te către clienții fideli

Bineînțeles, și atragerea de noi clienți trebuie să facă parte din strategia ta de marketing, dar poți hotărî cât să investești în strategii de atragere de noi clienți și cât pentru menținerea celor existenți. Pentru a lua o decizie în acest sens trebuie să analizezi cu atenție procesul de vânzare.

Ce produse ori servicii cumpără clienții existenți și cât de des? Merită să investești în fidelizarea lor sau trebuie mai degrabă să îți îndrepți atenția către clienții noi? Răspunsul la această întrebare te poate edifica cu privire la pașii pe care trebuie să îi urmezi în continuare, astfel încât să obții maximul de beneficii de pe urma investiției tale.

3. Planifică-ți bugetul cu atenție

O metodă bună de a ține evidența rezultatelor este să știi exact cât ai cheltuit ca să le obții. Dacă nu știi acest lucru, atunci nu poți spune că ai făcut o investiție bună. Nu vei ști ce să analizezi și ce să compari și cu atât mai puțin care este abordarea portivită pe viitor.

Un lucru de avut în vedere atunci când îți planifici bugetul este acela că întotdeauna este mai ieftin să păstrezi un client existent decât să atragi unul nou.

Așadar, având aceste lucruri în minte, poți calcula dacă ai făcut cea mai bună alegere în ceea ce privește investiția în anumite strategii de marketing sau dacă trebuie să schimbi direcția pe viitor.

Sharing is caring
Share

Autor:

This author has published 7 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns