De ce nu imi apare articolul in cautarile Google?

27 ianuarie 2016 | Autor: | Posted in SEO

Daca esti unul dintre posesorii unui blog, sau site de stiri, sau canal de Youtube (in acest caz poate sunt putin diferite regulile) si ai respectat toate regulile seo inainte de publicare, dar, dupa cateva zile observi ca nu poti sa iti gasesti articolul in cautari, atunci cam acestea ar fi explicatiile si optiunile tale.

In primul rand sa incepem cu Yoast. Este cel mai popular modul de seo pentru WordPress si iti ofera cateva indicatii foarte bune despre ce ar trebui sa faci pentru ca articolul tau sa fie cat mai bine primit in indexarea Google. De fapt, probabil ca ar fi trebuit sa incepem cu indexarea. Ai bagat un sitemap in Webmaster Tools? Ai facut un fisier robots.txt pe care, la fel, sa-l adaugi acolo? Daca nu, atunci uite raspunsul. Mergi si rezolva astea si o sa apara si articolul tau.

Mai departe, daca ai adaugat deja sitemap si robots.txt si totusi nu iti vezi articolul in Google, atunci motivele ar putea sa fie astea:

  1. Articolul nu este relevant pentru cautarea respectiva. Exemplu: Acest articol este despre motivele pentru care un articol NU APARE in cautarile Google. Daca eu optimizez pe cuvantul Google, de ex., in speranta ca va aparea articolul atunci cand cineva cauta cuvantul ‘Google’, cu siguranta nu va aparea. Ce trebuie sa intelegi este ca Yoast, este doar un ghid. Motivul pentru care un articol apare, sau nu apare, in cautari nu tine doar de aceasta optimizare, ci este un cumul de factori.
  2. Vezi pct 1
  3. Vezi pct 1 si 2.

Cam atat ar fi. Indiferent cat de bine optimizati voi articolul pentru a fi cu ‘bulina verde’ in Yoast, pana la urma cel mai important este: Cat de relevant este articolul pentru cautarea pe care o efectueaza cineva in Google.

Si,…ca o nota separata, nu prea mai are importanta daca bagati sau nu cuvinte meta si meta descrieri, pentru ca in final algoritmul G o sa afiseze doar ce crede el ca poate fi important pentru persoana care face cautarea.

Sper ca m-am facut inteles.

Daca aveti intrebari, adaugati un comentariu aici si o sa va raspund cat de repede se poate.

 

Sharing is caring
Share

Autor:

This author has published 93 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns