De ce să alegi cafeaua organică?

11 iunie 2018 | Autor: | Posted in Sanatate

Ai auzit de cafeaua organică? Nu știi cu ce e mai deosebită de cafeaua normală și, mai ales, de ce costă mai mult? Nu știi de ce ar trebui să o alegi? Află câteva răspunsuri despre acest subiect citind articolul de mai jos.

Beneficii privind mediul înconjurător

Arbuștii de cafea cresc în mod natural în zonele mai umbroase ale pădurilor tropicale. Dar pentru că acest lucru făcea imposibilă cultivarea cafelei pe suprafețe mai vaste și îngreuna considerabil recoltarea acesteia, companiile cultivatoare de cafea au creat un soi care să reziste foarte bine și sub razele soarelui. În acest fel s-a ajuns la tăieri masive ale pădurilor tropicale, precum și la folosirea substanțelor chimice pentru a susține o producție mai mare de cafea.

Dacă vrei să nu contribui și tu la aceste fenomene, optează de acum pentru cafeaua organică, crescută în mod natural, chiar dacă este mai scumpă.

Beneficii privind sănătatea

Cafeaua este unul dintre cele mai procesate alimente din lume. Arbuștii de cafea de pe plantațiile companiilor (dar mai nou și de pe unele ale fermierilor locali) sunt stropite din abundență cu pesticide și alte chimicale pentru o mai bună producție și o rezistență mai îndelungată. Mai pe scurt, pentru un profit mai mare.

Faptul că pesticidele sunt nocive pentru organismul uman nu mai e un secret, iar dacă vrei să le eviți, optează pentru cafeaua crescută în mod organic. În plus, toate substanțele benefice din cafea, precum antioxidanții, sunt anulate de folosirea pesticidelor. Iată un alt motiv pentru care să alegi cafeaua organică.

Este bine cunoscut faptul că antioxidanții din cafea, dar și ceilalți nutrienți prezenți, pot reduce nivelul de zahăr din sânge, reduc apariția cancerelor de mai multe feluri, ameliorează simptomele unor boli, precum Parkinson și Alzheimer, îmbunătățesc performanțele sportive și funcția cognitivă.

Beneficii privind gustul

Este de la sine înțeles faptul că o boabele de cafea provenite dintr-o plantă bine îngrijită, crecută în mod natural, vor avea un gust mai bun decât cele scăldate în pesticide. Optând pentru o cafea orgaică poți descoperi un cu totul alt gust alt cafelei și vei afla cu stupoare că poți bea cafeaua chiar și neagră, fără zahăr. Asta pentru că o cafea obținută din boabe de calitate nu va fi amară, ci plină de aromă și cu un gust bogat. Bine de stiu este ca si folosirea unor aparate de cafea de calitate va duce la un gust mult mai delicat al cafelei.

Un alt aspect ce trebuie menționat este felul în care fermierii recoltează boabele de cafea. Contrar părerii generale, acestea nu se culeg toate odată, ci pe măsură ce se coc. Tocmai fiindcă munca este una dificilă și de lungă durată, produsul final va fi mai scump decât o cafea provenită din plantațiile unei companii. Dar și gustul va fi cu totul altul, așa că merită să plătești mai mult pentru un produs de calitate.

Așadar, indiferent că alegi să protejezi mediul înconjurător sau propria sănătate, alegerea unor boabe de cafea organice este de preferat în detrimentul celor provenite de pe marile plantații.

Sharing is caring
Share

Autor:

This author has published 8 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns