Dieta potrivita pentru sanatatea inimii

18 iunie 2016 | Autor: | Posted in Pentru Femei, Sanatate

Pentru sanatatea maxima a inimii, trebuie sa aveti o dieta bine echilibrata. Dar ce inseamna de fapt acest lucru? Este recomandat sa incercati o dieta saraca in grasimi saturate si bogata in fibre. Iată cum se poate pune in functiune un astfel de regim alimentar.

red-love-heart-valentines

Luati o multime de fibre

Fibrele pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol și de a reduce riscul de diabet zaharat (un factor de risc pentru bolile de inima) si anumite tipuri de cancer. Este recomandat aproximativ 25 de grame de fibre pe zi, pentru bărbați fiind un pic mai mult. Este bazat in functie de greutate.Majoritatea romanilor mânca mult, mult mai mult decât atât. Daca urmezi o dieta buna, vei primi suficiente fibre.

De asemenea, sunt si foarte multe pastile de slabit pe baza de fibre. S-ar putea sa ajute, mai ales atunci cand vine vorba de suprimare poftei de mancare 🙂

Cel mai bun mod de a include fibrele in dieta, este de a mânca o varietate de cereale integrale și un amestec de fructe si legume, care au atât fibre solubile cat și insolubile. Fibrele solubile ajuta la eliminarea colesterolului din fluxul sanguin. Surse bune de fibre solubile includ fulgii de ovăz, orzul, fasolea uscată și mazărea. Fibrele insolubile se gasesc in legume precum sfecla si varza de Bruxelles, precum și pâine integrală.

Mai multe informatii despre sanatate gasesti pe revista chantel.ro

Rolul carbohidraților

Hidrații de carbon ar trebui să fie intre 50-60 % din dieta. În plus față de fructe și legume proaspete, pentru a primi carbohidrati, consumati legume, paine integrala de cereale, paste făinoase și orez brun. Hidratii de carbon din aceste surse sunt considerate buni, deoarece acestia vă oferă nutrienți, vitamine și fibre, în plus, față de calorii.

Cu toate acestea, unele alimente sunt vehicule pentru grăsimi saturate, cum ar fi untul, smantana, crema de branza, și sosurile. Asta nu este o veste bună pentru că grăsimile saturate cresc LDL-ul sau colesterolul „rau”. Deci luati aminte la ce si cat consumati .

  • Consumati carbohidratii si grasimile potrivite. In timp ce prea mult colesterol LDL este o veste proastă, înlocuind toate grasimile din dieta cu carbohidrați, nu este răspunsul.O dieta prea bogata in carbohidrati si prea saraca in grasimi v-a scadea colesterolul HDL. Acest colesterol, găsit în anumite grăsimi bune (non-saturate), este de fapt bun pentru inima.
  • Înțelegeti rolul trigliceridelor. Fructele si legumele contin carbohidrati si sunt substantele nutritive de care organismul are nevoie. Alți carbohidrați simplii, cum ar fi pâinea și prăjiturile din făină albă, rafinata, au mai puțina valoare nutritivă. Dupa ce mancam, corpurile noastre transforma carbohidratii, grasimile si proteinele in trigliceride chimice pe care celulele noastre le folosesc pentru a ne da energie. Avem nevoie de trigliceride pentru a ne alimenta pe tot parcursul zilei. Dar, prea mult din acest produs chimic creste riscul de boli de inima. Pâine albă, de exemplu, înnobilează trigliceridele.

Vitamine pentru inima

În timp ce mulți oameni jura pe vitamine si suplimente, nu prea există dovezi care să susțină ideea că orice vitamina este deosebit de buna pentru inima. Exista o multime de voci care vorbesc despre vitamina E si vitaminele B-6 si B-12 ca ar da rezultate in cazul bolilor de inima, dar acestea de fapt dau rezultate nefavorabile.

După cum se spune, nu există soluții rapide și nici minuni. Cei mai mulți dintre noi, pot obține toate substanțele nutritive de care inimile noastre au nevoie, avand o dieta echilibrata, plina de fructe proaspete, legume si cereale integrale.

Sharing is caring
Share

Autor:

This author has published 8 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns