Informatii generale despre polistirenul extrudat de la Mesteru Manole

5 decembrie 2017 | Autor: | Posted in Casa si Gradina

Polistirenul extrudat este cunoscut pe piata constructiilor drept un material fiabil si de asemenea unul foarte rezistent la factorii externi ai naturii.

Cea mai buna intrebuintare a polistirenului extrudat este ca factor isolator pentru pardoseli.

O alta calitate a acestui material de constructii este aceea ca este foarte rezistent la actiunea de inghet si dezghet. Pe de alta parte, acest material vine si cu un mare dezavantaj. Nu se poate folosi la termoizolarea exterioara, deoarece un permite ca materialele sa ,,respire’’.

Cand nu se poate folosi polistirenul extrudat?

Atunci cand oamenii fac marea greseala sa foloseasca polistiren extrudat pentru termoizolarea exterioara a propriei locuinte acestia fac o mare greseala. Un este bine ca acest material sa fie folosit in acest context, dar care sunt motivele mai exacte pentru aceast lucru?

Un principal motiv este acela ca nu lasa vaporii de apa sa treaca prin el. Acest lucru se intampla deoarece polistirenul extrudat este un material foarte compact. Astfel trebuie evitat, deoarece in timp va aparea igrasia prin faptul ca se acumuleaza umezeala. Fiind aplicat pe exteriorul locuintei, singurul loc unde este posibili pentru vaporii de apa sa circule este in interiorul locuintei. Astfel se ajunge la concluzia ca in timp se va produce umezeala. In acest caz, specialistii in domeniu recomanda sa se evite folosirea polistirenului extrudat ca izolator la exteriorul locuintei. Este mult mai de preferat sa se foloseasca polistiren expandat deoarece acesta nu permite sa apara riscul de a se produce umezeala in timp.

Unde se poate folosi polistiren extrudat?

In ciuda celor mentionate mai sus, trebuie sa luati in calcul ca polistirenul extrudat poate fi intrebuintat fara probleme in cadrul altor proiecte. Deoarece acest material nu are doar dezavantaje, ci vine si cu o serie de parti pozitive care il fac o alegere mai favorabila in locul altor materiale in anumite proiecte de constructii.

O característica de baza pe care o are polistirenul extrudat este aceea ca este un material dur, astfel ca este de cele mai multe ori recomandat sa fie folosit ca izolator in cazul pardoselilor, planseelor si teraselor, si de asemenea a pivnitelor. Asadar, concluzia la care au ajuns specialistii este aceea ca polistirenul extrudat poate fi folosit fara probleme in acele locuri unde exista si un grad mare de umiditate.

polistiren extrudat

Un alt aspect pozitiv al acestui material este acela ca prezinta o compatibilitate cu alte materiale de constructii cum ar fi cimentul si betonul. Motivul este ca un permite patrunderea apei pe interior.

O alta posibila intrebuintare a acestui material este ca material termoizolator al subsolurilor neincalzite, pardoselelor pe sol si al fundatiilor. In acest mod se poate reduce consumul energetic.

Sharing is caring
Share

Autor:

This author has published 14 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns