Lead Generation – 6 greșeli pe care trebuie să le eviți

13 iulie 2018 | Autor: | Posted in Internet

Transformarea vizitatorilor în lead-uri este o treabă dificilă pentru orice afacere. În afară de faptul că trebuie să te concentrezi pe atragerea lor, odată atrase în pâlnia de vânzări, trebuie să le ”hrănești” în mod corespunzător. Și nu poți face asta dacă nu știi în ce stadiu al procesului de vânzare se află.

Vizitatorii tăi pleacă așa cum au venit și nu reușești să atragi mai multe lead-uri indiferent de strategia adoptată? Atunci este posibil să greșești pe undeva, fără să îți dai seama. Pentru a te lumina, am identificat 6 greșeli pe care le-ai putea face atunci când vine vorba de lead generation.

1. Nu îți cunoști audiența

Orice strategie de marketing trebuie să aibă la bază cunoașterea publicului țintă. În caz contrar, eforturile tale pentru a crea conținut de calitate, dar și banii investiți în publicitate vor fi în zadar. De ce? Pentru că, necunoscând piața, nu poți ști cum să te adresezi, ce oferte să faci și așa mai departe.

Pentru a nu porni din start cu stângul, documentează-te în prealabil și află tot ce poți despre audiența ta. Poți apela la studii de piață, la diverse instrumente online, la rețelele de socializare, dar și la sondaje.

2. Nu știi ce faci

Sigur că tot mai multe persoane, mai ales cele care au un buget redus, încearcă să facă singure cât mai multe atunci când vine vorba de promovare site, dar dacă nu știi prea multe despre acest domeniu ai toate șansele să eșuezi într-un mare fel. În final, pierderile vor fi mai mari decât dacă ai fi angajat de la bun început o persoană sau o agenție care să se ocupe de marketing și de lead generation, inclusiv.

3. Încerci să fii peste tot

Deși specialiștii în marketing recomandă să îți faci cont pe cât mai multe rețele de socializare, dacă audiența ta nu se află pe LinkedIn, de exemplu, atunci nu ai ce căuta acolo. Nu vei face altceva decât să pierzi timp prețios pe care ai putea să îl folosești constructiv în alte părți.

4. Nu ai un brand puternic

Înainte de a începe efectiv o campanie de promovare pentru un produs sau serviciu, trebuie să te axezi pe brand awareness. De exemplu, postările tale din social media nu trebuie să fie orientate în primă fază pe vânzare sau promovarea evidentă, ci pe creșterea popularității brandului. Poți obține asta dacă postezi lucruri interesante ori amuzante pentru audiență și dacă stârnești diverse emoții.

5. Ai așteptări prea mari

Indiferent ce ai citi pe blogurile specializate, atragerea de lead-uri nu are loc peste noapte și nu este un fenomen unic. Trebuie să ai un plan pe care să îl urmezi în mod constant, să ai o strategie bună, iar rezultatele vor începe să apară în timp. Bineînțeles, în funcție de campania derulată, poți avea rezultate mai bune o anumită perioadă, însă asta se va schimba la un moment dat. Important este să te adaptezi mereu și să oferi utilizatorilor ceea ce își doresc să vadă.

Sharing is caring
Share

Autor:

This author has published 7 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns