Mai mult confort ambiental pe timp de vara cu becuri led

14 iulie 2017 | Autor: | Posted in Uncategorized

Una dintre cele mai apreciate caracteristici pentru becuri led este cea legata de reducerea considerabila a cantitatii de caldura emise in timpul functionarii. Desi pare o  caracteristica pe care nu te-ai fi gandit sa o iei in cosiderare pe langa restul de beneficii pe care le primesti de pe urma utilizarii de becuri led, ei bine aceasta joaca un rol important in ceea ce cu totii cautam sa avem in timpul verii – confort ambiental indiferent de temperaturile exterioare.

Daca te numeri printre persoanele carora le plac spatiile interioare perfect iluminate atunci folosirea surselor de iluminat intr-un numar satisfacator este o necesitate. Cum in fiecare an nu poate exista vreun sezon estival fara temperaturi iesite din comun va trebui sa suporti inclusiv caldura emisa de becurile clasice cu filament pe care le pui in functiune in fiecare seara. Prin insumare, si aici nu vorbim doar de becurile functionale, ci de toata aparatura electronica, electrocasnica pe care o utilizezi, toate vor aduce un surplus de caldura in locuinta, sau in birouri. Daca climatizoarele sunt prezente si functionale, acestea vor suporta in plus si aceasta caldura degajata de becurile clasice.

In contrast cu acest aspect oricare si oricate becuri led vei utiliza caldura emisa de acestea este nesemnificativa, iar daca vrei sa faci un test este suficient sa incerci sa inlocuiesti un bec led pe care abia l-ai oprit dupa cateva ore de functionare. Vei putea pune mana sa-l desurubezi din dulie fara niciun fel de problema pentru ca nu este fierbinte ci doar caldut, lucru pe care nu ai putea sa-l faci cu un bec obisnuit cu filament.

Iata ca pe langa aspectul cel mai concret pentru care tot mai multe gospodarii folosesc becuri led, acela al economiei serioase de energie electrica consumata, apare si acest aspect pe care multi dintre noi poate ca nu il apreciem cum se cuvine. Practic zece becuri led puse in functiune ar putea emite tot atata caldura cat un bec cu filament incandescent, cu toate ca este foarte posibil ca aceasta estimare sa fie mult mai redusa. Totusi, daca nu vrei sa renunti la aspectul becurilor clasice, dar vrei sa profiti de tehnologia led, noi iti recomandam sa iei in considerare si inlocuirea cu becuri edison, extrem de aspectuoase.

Sharing is caring
Share

Autor:

This author has published 15 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns