3 ponturi pentru un antrenament reusit la aparatul de vaslit

2 aprilie 2020 | Autor: | Posted in Sanatate, Sport

Aparatul de vaslit este o unealta incredibila care te poate ajuta sa iti imbunatatesti sistemul cardiovascular, sa arzi mai multe calorii sau sa iti lucrezi muschii din zona inferioara a corpului (in special glutei si cei ai spatelui). Insa pentru a profita din plin de avantajele unui astfel de antrenament, trebuie sa stii cum sa folosesti in mod corect aparatul de vaslit.

Iata, asadar, 3 ponturi care te vor ajuta sa iti imbunatatesti semnificativ antrenamentele:

1. Incalzeste-ti bine muschii si articulatiile din zona inferioara a corpului

O mare parte din miscarea de vaslit include grupe majore de muschi din partea inferioara a corpului, cum ar fi muschii spatelui, gluteii sau bicepsii femurali. Pentru a nu suferi o accidentare, incalzeste bine acesti mushi (si nu numai) inainte de a te urca pe aparatul de vaslit.

Iata cateva exemple de exercitii pe care trebuie sa le faci:

– rotirea brațelor și a umerilor (pentru încălzirea umerilor);
– rotirea antebrațelor (pentru încălzirea coatelor);
– rotirea pumnilor (pentru încălzirea articulațiilor mâinilor);
– rotirea bazinului (pentru încălzirea zonei lombare);
– rotirea trunchiului (pentru încălzirea zonei dorsale, precum și a spatelui);
– fandări (pentru întinderea controlată a tendoanelor și ligamentelor picioarelor);
– aplecări de trunchi din picioare și atingerea solului cu mâinile (pentru încălzirea zonei lombare).

Trebuie precizat ca este recomandat sa faci exercitiile de mai sus indiferent de tipul de antrenament pe care il practici.

2. Seteaza corect rezistenta aparatului

In functie de modul in care faci aceasta setare, poti beneficia sau nu de un antrenament reusit. De ce spun asta? Pentru ca o rezistenta mult prea scazuta te va ajuta sa te antrenezi mai mult timp fara sa obosesti, dar si fara sa obtii prea multe rezultate din cauza ca muschii nu sunt suficient implicati in miscare. Pe de alta parte, daca setezi o rezistenta prea mare, nu vei reusi sa te antrenezi suficient pentru ca vei obosi sau chiar accidentat.

Rezistenta potrivita este atunci cand iti poti executa programul stabilit de antrenament (30 min., de exemplu) iar spre finalul acestuia te simti obosit, tragi un pic mai tare pentru a termina, fara insa a te simti extenuat.

Fii atent tot timpul la semnalele pe care ti le transmite corpul si creste treapta de rezistenta atunci cand organismul s-a obisnuit cu cea curenta.

3. Alterneaza ritmul de vaslit

Pentru rezultate si mai bune, atunci cand te antrenezi pe aparate de vaslit, poti opta pentru varianta antrenamentelor de tip HIIT. Astfel, poti vasli la capacitate medie/mica timp de 20 de minute, apoi la capacitate maxima timp de 5 minute sau cat te tin puterile, pentru ca mai apoi sa revii la executia lenta. In acet fel vei obtine maximul de rezultate de pe urma antrenamentelor pe aparate de vaslit si nu numai.

Acestea fiind spuse, iata ca te poti folosi de aparatul de vaslit si pentru a obtine rezultatele dorite (slabit, tonifiere, etc.) si nu doar pentru exercitii de incalzire inaintea unui antrenament cu greutati.

Sharing is caring
Share

Autor:

This author has published 15 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns