Aparate de aer conditionat

2 februarie 2016 | Autor: | Posted in Casa si Gradina

Cele mai multe persoane isi aleg un aparat de aer conditionat pentru living, capabil sa raceasca o suprafata relativ redusa, de regula de aproximativ 7,8 metri. In aceste situatii, puterea dispozitivului nu trebuie sa fie foarte ridicata, aceasta fiind calculata in BTU/ora (British Thermal Unit). Cu cat aceasta este mai mare, cu atat se poate raci o suprafata mai intinsa.

Alegerea aparatului de aer conditionat

Asadar, in functie de dimensiunea incaperii in care se doreste a fi instalat dispozitivul, puterea variaza de la 5.500 BTU/ora pana la 14.000 BTU/ora. Pentru eficienta maxima din toate punctele de vedere, o unitate prea puternica va racori camera in mod neuniform, situatie care genereaza disconfort. In acelasi timp, daca puterea este prea redusa, atunci va fi mai dificil de influentat temperatura incaperii.

Un dispozitiv cu o putere mai redusa ce functioneaza un timp mai indelungat are capacitatea de a racori aerul si este mai eficient din punct de vedere al dezumidificarii, insa implica costuri mai ridicate la electricitate. Pentru a a putea face alegerea ideala, trebuie cunoscut faptul ca un aparat de aer conditionat are nevoie de 20 BTU pentru fiecare 30 de cm de spatiu de racit. Alti factori importanti ce nu trebuie omisi in alegerea aerului conditionat sunt inaltimea incaperii, dimensiunea ferestrelor, umbra si climatul local.

Daca se intentioneaza instalarea aparatului de aer conditionat in apropierea coltului unei camere, se recomanda unitatile care au capacitatea de directionare a aerului catre zona dorita, in functie de modul de aranjare al mobilei in camera. In acelasi timp, pentru incaperile mai lungi, ventilatoarele dispozitivelor trebuie sa fie mai puternice si sa poata emite aerul pe o distanta mai mare. Alti factori includ:

  • Un filtru ce se poate inlocui sau curata cu usurinta
  • Telecomanda si functii usor de utilizat, precum si timer
  • Display digital

Pentru achizitia oricarui model de aer conditionat recomand cu caldura http://e-aerconditionat.com/ – unul dintre site-urile cu cele mai bune preturi din industrie.

 

Sharing is caring
Share

Autor:

This author has published 93 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns