Cat de importante sunt activitatile dintr-un camin de batrani?

21 ianuarie 2021 | Autor: | Posted in Diverse, Familie

Intrebarea din titlu este una la care atat personalul unui centru de batrani, cat si seniorii cazati pot raspunde ca activitatile organizate intr-un astfel de mediu sunt esentiale. Multi seniori sunt influentati sa renunte la confortul propriei locuinte tocmai din lipsa activitatii zilnice si a singuratatii, probleme care sunt rezolvate prin activitati de socializare si de implicare a acestora in activitatile de zi cu zi.

Seniorii dintr-un camin de batrani precum Altra Casa Felice iau parte la diferite activitati de recreere, activitati sportive sau de cunoastere, toate organizate sub atenta supraveghere a cadrelor medicale si a personalului angajat. Fiecare activitate are rolul de a dezvolta seniorii si de a le antrena mintea si corpul astfel incat fiecare persoana varstnica sa se simta mai bine si sa scape de depresia provocata de lipsa activitatii.

Bunicii sau parintii nostri care raman singuri au o multime de ganduri negative, iar starea lor se poate inrautati de la o zi la alta. La fel ca fiecare dintre noi, acestia au nevoie de companie, de ingrijire, de asistenta medicala in unele cazuri si de activitati care sa-i faca utili in societate. Aceste lucruri lipsesc cu desavarsire in viata seniorilor ramasi singuri sau care au o familie mult prea ocupata pentru a-i oferi astfel de servicii.

Atmosfera dintr-un centru de batrani trebuie sa fie una pozitiva

Unul dintre cele mai importante criterii dintr-un camin de batrani o reprezinta atmosfera. Cu cat personalul este mai implicat, mai relaxat si isi fac treaba cu pasiune, cu atat beneficiarii se vor simti mai bine si vor fi tratati corespunzator.

Este important ca atunci cand alegeti un camin de batrani potrivit pentru apropiatii vostri sa fiti atenti la aceste aspecte atunci cand mergeti in vizita. Daca este posibil, nu ar fi deloc rau chiar sa purtati o discutie cu un beneficiar care este cazat de ceva timp in respectiva institutie. Seniorii trebuie sa se simta bine acolo, sa nu regrete mutarea din locuinta proprie, iar personalul are o mare responsabilitate in aceasta directie.

Sunt multe cazuri in care cei batrani au ales sa se mute intr-un astfel de centru din cauza problemelor de sanatate de care sufera. In aceste situatii, este de la sine inteles ca personalul trebuie sa fie mai intelegator si sa rabdator cu beneficiarii. Problemele lor provoaca suferinta si vor avea nevoi speciale care trebuie sa fie onorate.

Ce activitati pot face seniorii intr-un camin de batrani?

Dimineata au loc activitatile de ingrijire personala, micul dejun, cateva activitati fizice de inviorare si administrarea tratamentului. Ziua poate continua, dupa placul beneficiarilor, cu o multime de activitati de informare, recreere sau de pregatire a celor necesare de-a lungul zilei.

Sunt o multime de seniori care aleg sa se implice in gatitul meselor viitoare sau in curatenia in spatiile comune si personale, desi acest lucru nu este o obligativitate. Fiecare camin de batrani privat au angajati care sa se ocupe cu menajul, dar multi dintre beneficiari doresc sa se simta utili comunitatii si sunt tot mai implicati in tot ce inseamna buna desfasurare a activitatii.

 

Autor:

This author has published 49 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns