Ce implica mersul la un service de camioane

6 martie 2018 | Autor: | Posted in Despre masini

Mersul la un service de camioane este un lucru destul de neplacut pentru un sofer, gravitatea situatiei se masoara in functie de problemele pe care le are vehiculul. Niciodata nu este placut sa stii ca vei sta cateva zile sa astepti pana vei primi inapoi masina care iti asigura traiul zilnic.

La ce sa te astepti cand mergi la un service de camioane?

Oricat de bine ar fi construite, periodic, camioanele necesita verificari amanuntite, intretinere si reparatii. Aceste reparatii mici trebuie facute din timp si nu amanate. Orice defectiune, oricat de minora poate strica sau deteriora alte piese cu care conlucreaza.

Acest lucru este un motiv important ca sa fim atenti la orice defectiune, cat de mica si sa o rezolvam. Mersul la service de camioane insa implica multe probleme cu care nici soferul si nici patronul nu vor sa se confrunte.

Prima problema si probabil cea mai raspandita este scurtarea timpului de lucru, timp in care camionul putea sa produca bani. Aici nu vorbim doar de faptul ca pentru orice reparatie este nevoie de un anumit timp, ci de faptul ca este posibil sa fii nevoit sa stai la rand pana vehiculul tau ajunge in fata unui mecanic de camioane.

Ateliere de reparatii camioane nu sunt foarte multe, mai ales pentru ca nu exista pe piata o cerere atat de mare si pentru ca echipamentele pentru camioane sunt altele decat cele pentru masini mici. La fel este si cu specializarile, este mult mai rentabil ca cineva sa se specializeze pe reparat masini mici decat camioane, de aceea de multe ori firmele duc lipsa de personal calificat.

Astfel se intampla ca de multe ori, camioanele stau la rand sau se programeaza pentru date ulterioare ca sa ajunga la reparat iar acest lucru din pacate cauzeaza pierdere de timp pretios pentru transportatori.

Cu toate acestea, mersul la service pentru camioane este vital, ca sa scapam de alte neplaceri, probabil mult mai mari, daca vehiculul se strica in deplasare, la mii de km departare de casa. Chiar daca gasim un service de camioane in apropiere, acela in mod sigur va avea un program la fel de incarcat si vehiculul va ramane o perioada imobilizat.

 

Sharing is caring
Share

Autor:

This author has published 4 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns