Ce trebuie sa stii despre infiintarea unei firme

Decizia de infiintare a unei firme este importanta si este una care implica atat munca cat si rezultate pe termen lung. Din acest motiv, inainte de toate, pentru ca firma sa prospere, trebuie gandita finalitatea activitatii acesteia. In functie de  obiectivele stabilite din punct de vedere strategic, dumneavoastra puteti alege infiintarea unui tip de firma care ofera cele mai bune variante in raport cu obiectivele urmarite.

Primul pas pentru infiintarea firmei este stabilirea obiectului de activitate. Alegerea acestuia se va face conform clasificarii din noul Cod CAEN – 2008. Va puteti stabili un singur obiect principal de activitate si un numar nelimitat de obiecte secundare de activitate.

Un alt aspect important este alegerea formei juridice a firmei pe care doriti sa o infiintati. Legea 31/1990 permite infiintarea:

  • Societatii cu raspundere limitata, cunoscuta prin abrevierea SRL. Aceasta este cea mai des intalnita forma de organizare in Romania. Asociatii acestei societati nu au calitate de comerciant si nu raspund de datoriile societatii decat in limita aporturilor.
    Capitalul social al acestei societati va fi de minimum 200 RON si va fi divizat in parti sociale egale, fiecare parte trebuie sa aiba minimum 10 lei. Aceasta va fi condusa de adunarea generala a asociatilor, iar administrarea si reprezentarea societatii in relatia cu partile interesate se va face de catre administrator, acestia avand puteri nelimitate. se poate constitui si cu un singur asociat, singura conditie fiind ca acesta sa nu mai fie asociat intr-o alta societate.
  • Societatii in nume colectiv, cu abrevierea SNC.
    Aceasta forma de organizare juridica are ca principala caracteristica faptul ca asociatii au, in genere, calitate de comercianti si raspund pentru operatiunile indeplinite in numele societatii de persoanele care o reprezinta.
  • Societatii in comandita simpla, abreviata SCS.
    Aceasta forma de organizare are caracteristic faptul ca o parte dintre asociati, numiti comanditati, au de regula calitatea de comercianti si raspund de datoriile societatii, iar o alta parte, comanditarii, raspund doar pana la concurenta aporturilor subscrise de fiecare.

Dupa ce toate aspectele legate de viitoarea afacere sunt stabilite, puteti apela la serviciile unei companii care e specializata in asistenta la infiintarea firmelor noi, precum cele gasite pe platforma www.infiintari-firme.net. Intrand in contact cu ei puteti solicita toate informatiile necesare si cere o oferta de pret pentru ajutorul lor in demararea si finalizarea procedurii legale.

Sharing is caring
Share
elenaandreescu
elenaandreescu

No Comments

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *