Cele mai importante accesorii de si piese pentru scuter pentru iarna

2 martie 2020 | Autor: | Posted in Diverse

Iata ca ne-a gasit in sfarsit si iarna si acum Romania se pregateste de temperaturi cu mult sub zero grade. In afara de cativa temerari, probabil ca majoritatea ne-am lasat bicicletele, trotinele, scuterele si motociclete acasa sau in garaj, la caldura.

Iar daca nu ai garaj sau daca te incumeti totusi sa folosesti scuterul si la temperature cu minus, vei avea nevoie de accesorii si piese pentru scuter special concepute pentru acest sezon.

La fel ca si masinile, scuterele moderne depinde de foarte multa tehnologie si implicit de electricitate. Iar in cazul in care nu ai dormit la orele de fizica vei sti ca electricitatea si frigul nu fac niciodata casa buna impreuna. Spre deosebire de masini in schimb unde bateria si motorul sunt relative acoperite de table groasa, in cazul unui scuter protectia este minima si impactul frigului este si mai mare.

Astfel ca ai sanse mari sa faci parte din acel grup de oameni care dimineata intoneaza cuvinte de sanatate atunci cand afla ca:

  • 1.bateria masinii s-a descarcat si masina nu mai porneste,
  • 2.au de dat la racleta minim 30 de minute pentru a scapa de gheata si
  • 3.ambele variante.

Din fericire nu vei fi nevoit sa dai la racleta prea mult atunci cand ai un scuter, dar tot ai sanse mari sa te trezesti ca nu mai ai current de la baterie. Ai putea sa ii dai curent de la o masina, dar procedura e anevoioasa. Asadar, una din cele mai importante accesorii si piese pentru scuter pe care trebuie sa le ai iarna la tine este un generator de curent dedicate pentru scutere. Il gasesti la toate magazinele dedicate pentru piese scuter. Avantajul al scuter este ca ai nevoie de un generator de doar 12V datorita bateriei mici. Un generator portabil, pe care il poti lua cu tine oricand si care te scapa de stresul unei dimineti de iarna.

Desigur, pe langa baterie mai ai si restul scuterului care trebuie protejat de catre conditiile mai putin prietenoase ale naturii. Pentru acest lucru ai nevoie neaparat de o husa protectoare, pentru ca oricum nu costa mult si iti va proteja scuterul in sezonul rece. Si aici nu este vorba despre temperaturile scazute pe cat este vorba despre praf, mizerie si chiar si sarea folosita in Romania pe post de anti-derapant si care este dusa de catre masini oriunde, chiar si in parcari. Toate aceste elemente pot afecta tabla scuterului si pot crea probleme de rugina.

La urma urmei, daca tot ai de gand sa investesti in echipament si in imbracaminte pentru iarna, de ce sa nu faci si o investitie minima, dar cruciala, in accesorii si piese pentru scuter? Daca scuterul este alaturi de tine atunci cand e cald si bine, fii si tu alaturi de el atunci cand e frig si urat.

 

Sharing is caring
Share

Autor:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns