Copilul tau practica skateboarding? Afla cat de periculos este acest sport

4 ianuarie 2020 | Autor: | Posted in Sport

Orice sport, indiferent ca e practicat pe roti sau nu, implica anumite riscuri pentru practicanti. Insa skateboardingul si-a capatat in ultimii ani o faima ce nu prea are legatura cu realitatea.

Media si retelele de socializare raspandesc rapid orice stire legata de un eveniment nefericit, iar cele legate de mersul pe skateboard par sa prinda foarte bine la public. Din pacate, insa, acest gen de divertisment a prins foarte bine la public, deci si la parinti. Iar de aici si pana la o adevarata isterie in ceea ce priveste skateboardingul nu a mai fost decat un pas.

Deci, este sau nu acest sport unul periculos pentru copii? Raspunsul este unul care te va linisti: nu este mai periculos decat alte sporturi.

Dar, haide sa vedem cateva date:

Un studiu derulat in SUA in anii trecuti (exemplul este bun, caci acolo se inregistreaza cei mai multi practicanti de skateboarding) in ceea ce priveste motivele prezentarii la camera de garda, a relevat urmatoarele:

– Cele mai multe prezentari, in numar de aprox. 240.000, s-au datorat mersului pe bicicleta;
– Pe locul doi, ca numar de accidentati prezentat la camera de garda, se afla fotbalul, cu 220.000 de accidentati;
– Pe locul trei, la distanta mare de locul anterior, se afla baseball-ul, cu un numar de 85.000 de prezentari;
– Skateboardingul se afla abia pe locul patru, cu 65.000 de prezentari.

Cum eviti accidentarile in skateboarding?

Evident, chiar daca cifrele de mai sus sunt incurajatoare, cu siguranta nu ai vrea sa fii in pielea unuia dintre cei 65.000 de oameni accidentati in urma acestui sport. Pentru a evita accidentarile, iata ce ar trebui sa faci:

1. Foloseste echipament de protectie

Indiferent ca il practici tu sau copilul tau, echipamentul de protectie nu ar trebui sa fie optional, cu atat mai mult cu cat obisnuiesti sa incerci si diferite trick-uri. Foloseste, asadar, casca, genunchiere si cotiere pentru a te proteja in cazul in care vei cadea.

2. Exerseaza

Inainte de a te avanta catre tot felul de scheme si stiluri de skateboarding, asigura-te mai intai ca esti pe deplin stapan pe placa. Incepe sa exersezi pe o suprafata plana, chiar pe iarba sau pe covorul din sufragerie, pentru a invata cum sa iti mentii echilibrul si abia mai apoi iesi pe strada.

3. Renunta la teribilism

Sfat orientat mai degraba catre copilul tau, mai predispus la astfel de comportamente decat un adult. Invata-l sa fie modest, sa aiba rabdare, sa exerseze si sa nu incerce sa demonstreze nimic nimanui. In plus, skateboarding-ul ar trebui preacticat in spatii special amenajate si nu pe strada, in plin trafic. Desi in alte tari nu este nimic neobisnuit sa vezi tineri mergand la scoala/serviciu pe skateboard, nivelul nostru de educatie rutiera nu ne garanteaza ca am putea circula in siguranta cu skateboard-ul printre masini.

Acestea fiind spuse, daca ai grija sa respecti cateva masuri elementare de siguranta, skateboarding-ul poate fi la fel de sigur ca mersul pe jos.

Sharing is caring
Share

Autor:

This author has published 15 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns