Criterii de alegere a anvelopelor de ATV

12 aprilie 2017 | Autor: | Posted in Despre masini

O pereche de anvelope de ATV se alege dupa anumie criterii, astfel incat rotile sa se comporte bine, iar ATV-ul sa aiba performante bune. Este un aspect foarte important cel legat de cauciucurile vehiculului tau, pentru ca acestea trebuie sa dea dovada de cea mai buna rezistenta, mai ales ca a merge cu un ATV nu este foarte usor, ci poate fi extrem de solicitant.

Performanta si aspectul – atunci cand vine vorba de anvelope ATV-uri, ambele pot avea o pondere egala in decizia ta de a alege o marca sau alta. Pentru ca si modul in care arata anvelopele conteaza pentru soferi, nu numai cum se poarta.

Durabilitatea este un alt aspect important care trebuie luat in considerare in momentul alegerii unor anvelope de ATV. Tinand cont de faptul ca un astfel de vehicul este condus pe un teren accidentat, ca stilul de sofat este unul maia gresiv, conteaza foate mult aspectul cauciucurilor, care trebuie sa respecte toate criteriile de performanta si sa fie durabile.


Cauciucurile, alese si in functie de activitate


Anvelopele de ATV trebuie sa fie alese si in fucntie de activitate, ceea ce inseamna ca daca obisnuiesti sa mergi cu vehiculul pe un teren pietruit, plin de roci, atunci ai nevoie de anvelope speciale pentru un astfel de teren. Ca doar nu o sa iti cumperi cauciucuri pentru ATV care se comporta mai bine pe namol, cand nu ai de parcurs asemenea trasee!


Cauciucurile se aleg si in functie de dimensiune, este un alt aspect de care trebuie sa tii cont. Trebuie sa consulti manualul tehnic al vehiculului ca sa stii care este alegerea pe care trebuie sa o faci in ceea ce priveste marimea anvelopelor, dar si grosimea acestora. Poti sa iei exact acelasi model de cauciucuri precum cele pe care le-ai avut inainte sau poti incerca unele noi. Cere referinte, intreaba cunoscuti care au ATV care sunt modelele de anvelope pe care le considera cele mai bune. Astfel, iti vei putea face o imagine mai completa despre ceea ce inseamna o astfel de alegere si vei avea posibilitatea sa le alegi pe cele mai potrivite pentru vehiculul tau!

Sharing is caring
Share

Autor:

This author has published 8 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns