Cum dezinstalez Windows 8?

10 septembrie 2015 | Autor: | Posted in Educatie

Banuiesc ca ati remarcat ca avem o problema daca vrem sa dezinstalam Windows 8 de pe computerul nostru, multi spun ca e imposibil insa eu zic ca se pate. Iata cum dezisntalez Windows 8 rapid si simplu de pe computer sau laptop.  Cautam fereastra de comenzi windows, scriem msconfig si apasam enter! Va apare poza din dreapta, mergem pe tabul Boot, selectam unde este instalat Windows 8 si apasam Delete – sterge! Nu e chiar simplu, fara bataie de cap?

Daca ai sters Windows 8 d epe laptop sau PC, ce urmeaza? Evident sa formatezi partitia sau HDD-ul si sa-ti pui ce sistem de operare doresti! Insa mai exista o varianta destul de simpla, aceea de a trece de la Windows 8 la Win 7, prin metoda cunoscuta drept downgrade.

Sper ca te-am ajutat sa inveti cum poti scapa de Windows 8 daca nu esti multumit de modul in care merge, iar sfatul meu este sa va puneti in general doua sisteme de operare, un free DOS sa zicem pe o partitie si Windows 8 pe alta, sau Linux – de rezerva. Asa nu va fi tare complicat, pana la urma stergi cum te-am invatat Windows 8 de pe calculator si ramai cu sistemul de operare de rezerva, altfel s-ar putea sa te invarti in jurul cozii, caci din nefericire Microsoft a schimbat modul de operare al BIOS-ului, nu mai este asa de simplu ca pe vremea vechiului XP. Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) este de fapt problema celor ce vor sa scape de Windows 8 si nu pot, dar despre asta intr-un articol viitor!

 

Sharing is caring
Share

Autor:

This author has published 93 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns