Cum sa te bucuri de o plimbare mai confortabila cu bicicleta

14 iulie 2020 | Autor: | Posted in Sport

Ciclismul, fie el si la nivel de amator, reprezinta o activitate potrivita atat pentru tineri cat si pentru cei mai in varsta. Cu toate acestea, daca nu respecti cateva reguli minime in ceea ce priveste deplasarea cu acest tip de vehicul, risti sa beneficiezi mai mult de dezavantaje decat de avantaje.

Pentru a te bucura de o plimbare linistita si relaxanta cu bicicleta, ia in considerare sfaturile de mai jos inainte de a porni la drum.

1. Poarta hainele potrivite

Asta nu inseamna ca trebuie sa te echipezi precum un ciclist in timpul competitiei, insa nici in blugi nu este prea ok sa mergi. Cel putin nu in plimbari sau drumetii mai lungi, caci pana la serviciu nu ar fi o problema sa mergi in haine mai putin confortabile.

Asadar, pentru cat mai mult confort, incearca sa te imbraci in haine lejere, care lasa pielea sa respire si nu te incomodeaza la pedalat. O solutie buna sunt hainele de ciclism pentru amatori din magazinele specializate.

2. Nu uita de casca!

Stiu, prietenii tai cool nu concep sa poarte acest accesoriu nu prea atractiv, insa daca tii la integritatea ta corporala – mai ales daca vei merge pe terenuri accidentate – nu lasa niciodata casca acasa. Aceasta ta va proteja in cazul in care te vei confrunta cu o cazatura mai urata. Si daca picioarele sau bratele le ”repari” mai usor, nu acelasi lucru se poate spune si despre cap.

3. Cauta saua potrivita

Nu e o idee buna sa pleci intr-o plimbare cu bicicleta, mai ales daca este si lunga, fara a avea montata pe bicicleta o sa corespunzatoare tipului de ciclism pe care il practici, dar si genului tau. De exemplu, o sa de barbati pentru bicicleta de munte poate fi mai lata decat cea pentru femei, pentru ca acestea din urma au nevoie, din cauza felului in care sunt construite (cu oasele sezutului mai late), de un mai bun suport.

4. Fii atent la trafic

Daca vei circula in zone cu trafic aglomerat, este esential sa fii cu ochii in patru la ce se intampla in jur. De asemenea, nu uita sa folosesti semnalele specifice atunci cand vrei sa opresti, sa virezi sau sa depasesti un obstacol. In plus, nu te baza pe faptul ca soferii sau ceilalti participanti la trafic te vor observa si ocoli, daca este cazul. Fii precaut si ia-ti toate masurile pentru a ajunge la destinatie in siguranta.

5. Nu exagera

Mai ales daca stii ca ai de parcurs o distanta mai mare, este intelept sa iti dozezi bine fortele. Asadar, nu porni in forta de la inceput pentru ca pe final sa nu mai fii capabil sa ajungi la linia de finish sau la destinatie. Dozeaza-ti bine fortele astfel incat sa faci fata cu brio efortului sustinut.

Sharing is caring
Share

Autor:

This author has published 15 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns