Noua lege a invatamantului cu calificative

10 septembrie 2015 | Autor: | Posted in Educatie

Ca fost profesor pot sa spun ca stiu ce merge si ce nu in invatamantul romanesc, iar treaba asta americana cu acordarea de calificative in loc de note e o tampenie, caci ori alegi stilul american pe toata linia, adica admitere dar si angajare, ori mergi pe cel consacrat cu note. Noi vrem sa punem si note si calificative, sa te angajezi pe baza de diploma si nu de competente, sa nu ai cum face stagiu pentru a avea experienta, sau mai pe scurt, avem un intreg sistem aiurea.

Noua lege a invatamantului cu calificative

Ma pregateam sa scriu zute de pagini despre invatamant, insa cred ca e mai bine sa ma aptin, pornind de la ce invatam si pana la ce folosim ce invatam, nimic nu e ok in Romania. Sotia este contabil si de doua ori pe an cel putin tot reuseste sa-mi spuna ca nu stie de ce a invatat atatea la facultate, iar eu ma chinui sa-i explic ca depinde ce faci in viata. Eu am facut prima data Politehnica abia dupa am facut ASE-ul, iar cand lucram in marketing ma foloseam de statistica la greu, acum evident ca un contabil simplu, nu prea are ce face cu probabilitati si statistica. Nu mai zic de integrale si derivate.

Ce nu-mi place mie la invatamnatul de dupa decembrie ’89 – faptul ca legea se schimba de la an la an, sau la maxim doi ani. Accept insa cu placere sistemul american, acela in care ma angajez la o firma portar si cum sunt istet, ajung manager, nu ca la noi unde nu ma pot angaja la tinerete ca nu am experienta si apoi cica am cam imbatranit. Pai si cand sunt bun, doamna Ecaterina Andronescu?

 

Sharing is caring
Share

Autor:

This author has published 93 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns