Pangea Communications, sau trei clujeni de succes

10 septembrie 2015 | Autor: | Posted in Diverse, Stiri

Pangea Communications sau trei clujeni de succes, asa am putea denumi ceea ce au demonstrat cei trei romani din Cluj la TechCrunch Disrupt din SUA, acum cateva zile. Este vorba de o tehnologie ce foloseste canalele audio din reteaua GSM pentru a transmite date fara conexiune la internet. Aceasta tehnologie dezvoltata de Vlad Iuhas, Radu Iuhas si Sebastian Presecan este cu atat mai interesanta cu cat mari companii precum Google sau FaceBook se chinuie sa rezolve problema conectarii la internet a celor peste 4 milioane de locuitori ai Terrei ce nu au cum sa se conecteze in acest moment la retelele existente.

Pangea Communications sau trei clujeni de succes

Internet prin reteaua de sunet – cam asta ar fi pe scurt ideea celor trei clujeni: Vlad Iuhas, Radu Iuhas si Sebastian Presecan, fara costuri suplimentare in infrastructura, pentru oricine isi doreste si are un telefon mobil. Eu unul nu sunt increzator ca asta va insemna internet gratis, nici macar ieftin, daca ma gandesc cat costa un minut de convorbire telefonica. Mai multe conexiuni simultan inseamna incarcare mai mare pentru serverele GSM, deci costuri. Totusi este o idee ce poate salva zonele fara acces la fire, o alta solutie ce poate salva zonele greu accesibile pentru tehnica conventionala.

Oricum ar fi si orice ar urma, cei trei romani au reusit sa le ia glasul celor prezenti la New York, ceea ce este destul de greu in zilele noastre. Sa le uram succes in continuare!

 

Sharing is caring
Share

Autor:

This author has published 93 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns