Romanii din Germania platitu cu 1.8 Euro pe ora

10 septembrie 2015 | Autor: | Posted in Stiri

Cateva grupuri de romani veniti la munca in Germania au fost pacaliti si li s-a oferit un salariu de mizerie, de doar 1,80 euro pe ora! Pacaleala a fost descoperita de jurnalistii germani, fiind vorba de romanii angajati pe santierele undei scolii profesionale, pentru lucrari in orasele Bremen, München si Frankfurt. Pentru munca efectuata din ianuarie pana la sfarsitul lunii martie acestia au primit cumulat doar 1300 de euro!

Romani din Germania platiti cu 1,80 euro pe ora

O problema destul de des intalnita in Germania este faptul ca desi autoritatile sau presa sunt sesizate de anumite infractiuni, nimeni nu ia nicio masura. Cea mai mare hotie este faptul ca pentru a se evita taxele si impozitele muncitorii din Romania, Bulgaria, Polonia si Lituania sunt siliti sa-si faca firme independente, fiind astfel pacaliti. Multumiti ca au un loc de munca acestia primesc sume mizere, mai mult – atunci cand nu mai fac fata din cauza venitului mic, pleaca si lasa contul la banca si firma de izbeliste, riscand sa fie amnedati si penalizati.

In cazul de fata este implicata compania Goldbeck, dar la fel de bine se poate vorbi despre cei de la Hermes, care lucreaza cu intermediari rusi si ucrainieni, care la randul lor exploateaza muncitorii din tarile mai sarace ale Uniunii Europene.

Aveti grija ce semnati si cum va angajati in Germania, sunt sute de astfel de firme ce profita de naivitatea voastra, nu va lasati pacaliti si ori de cate ori aflati depsre un caz de acest gen, lasati un mesaj pentru a putea fi publicat de catre noi si pe alte site-uri ale comunitatii romanesti din Germania si Austria!

 

Sharing is caring
Share

Autor:

This author has published 93 articles so far. More info about the author is coming soon.

Lasă un răspuns